Voorbeschouwing seizoen 2019

Slechts 1 maand rest de Belcar Historic & Youngtimer Cup nog tot het begin van seizoen 2019. Met bezoeken aan Zolder, Spa en de Nürburgring oogt dit mooie historische kampioenschap weer bijzonder aantrekkelijk. De eerste afspraak vindt plaats tijdens de ‘1000km of Zolder’, in het weekend van 30-31 maart.

 Naar oude gewoonte zijn de deelnemers weer in te delen in 3 platformen:

  • Historics (pre 1982) – 19 geregistreerde deelnemers
  • Youngtimers (1982-1990) – 18 geregistreerde deelnemers
  • Nineties  (1990-2000) – 8 geregistreerde deelnemers

Waar het Historics veld vorig jaar hun eigen wedstrijden had, wordt in 2019 het veld weer samengevoegd. Zij het met een gescheiden, rollende, start voor de Historics. Dit reflecteert zich dan ook in de registraties: zekerheid van een deelname in het volledige seizoen is, een maand voor de start van het kampioenschap, slechts mogelijk voor nog 3 deelnemers. De BRAVO organisatie zal wel trachten om enkele losse inschrijvingen nog steeds mogelijk te maken op Circuit Zolder. 

Verder meldt BRAVO nog een sportieve nieuwigheid. Vanaf dit seizoen zal een deelnemend voortuig namelijk door meer dan 1 persoon bestuurd kunnen worden. Behaalde punten worden immers per deelnemende wagen geregistreerd, en niet meer per deelnemende piloot zoals de vorige seizoenen. Dit zorg ervoor dat BRAVO een zeer aantrekkelijk, betaalbaar kampioenschap kan aanbieden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *